FAQ

GOT A QUESTION?

Frequently Asked Questions

Време за съхнете на tebeshirboia


tebeshirboia съхне изключително бързо и удобно, като същевременно дава достатъчно възможност за спокойното и нанасяне. Напълно завършена и изсъхнала навсякъде е след поне 3 дни при 20 градуса.
Премахване на петна от tebeshirboia


tebeshirboia се чисти изключително лесно, като боя на водна основа. Тя не мирише и не създава трайни петна. Ако все пак се нацапате нежелателно, намокрете добре петното от боята, евентуално го оставете да се накисне за една нощ. Разтрийте петното с мек сапун и оставете да подейства известно време. Сега внимателно изтрийте петното с вода и повторете процеса, ако е необходимо.
Ако боята вече е суха, надраскайте колкото е възможно повече с нокътя. След това изплакнете петното под студена течаща вода. Ако петното от боята е все още мокро, веднага изплакнете със студена вода. След като петното изчезне, измийте в пералнята на максимум 40 градуса. Препоръчваме да се облечете в стари/работи дрехи, преди да започнете да боядисвате.
Подходяща ли е tebeshirboia за боядисване на маси, етажерки, кухненски плотове?


Изключително подходяща. При подобни повърхности, за оптимален резултат, препоръчваме да завършите като запечатате tebeshirboia с нашия Лак за тебеширена боя на водна основа - мат.
Подходяща ли е tebeshirboia за боядисване на стъкло?


Да, разбира се. tebeshirboia е подходяща за множество повърхности и прекрасно и успешно се използва също и върху стъклени повърхности, но само за декоративни цели. Всички боядисани предмети не са устойчиви на съдомиялна машина.
Как да съм сигурен, кога tebeshirboia е изсъхнала?


tebeshirboia съхне достатъчно бързо за да не я чакате с дни и в същото време достатъчно бавно за да работите спокойно с нея. Когато е прясно боядисан, слоят и е лъскав. След като стане матов, това е знак, че процесът на сушене е започнал и по-голямата част от водата вече се е изпарила. Втори, отново тънък слой може да се нанесе след приблизително 2 часа. Последния тънък слой tebeshirboia е с пълна якост след приблизително 3 дни при 20 градуса по Целзий.
Мога ли да използвам tebeshirboia върху лакирани повърхности?


Някои мебели може да са били обработени с лак, върху който tebeshirboia може да се използва разумно ефективно с оптимална адхезия. Винаги е за предпочитане, ако лакирания слой е много гланциран, да бъде отстранен предварително с шкурка, но не напълно, а до получаване на мат ефект. Мебелите вече могат да бъдат боядисани с помощта на tebeshirboia.
Трябва ли да шкуря предварително преди да нанеса tebeshirboia?


Повърхността, върху която ще се прилага tebeshirboia, трябва да е без прах и без мазнини. Докато шкуренето не е от съществено значение, това може да доведе до по-добро сцепление на боята. Ако сте решили предварително да шкурите повърхността, продължете по следния начин: Изшкурете я с помощта на шкурка с клас P 180 (средно груб) до P 400 (фин). След това не забравяйте да избършете повърхността с влажна кърпа, за да премахнете праха, и оставете да изсъхне добре.
Задължително ли е да лакирам след като tebeshirboia изсъхне?


Ако повърхността, обработена с tebeshirboia ще се използва интензивно, например поднос, плот, маса върху който ще се поставят напитки, храна, наистина е особено разумно и ние съветваме повърхността да се запечата. За постигане на оптимални резултати препоръчваме използването на нашият Лак за тебеширена боя - tebeshirboia - мат. За оптимална защита на открито нанесете 2 до 3 тънки слоя лак (оставяйки всеки слой да изсъхне старателно). Също така от нас бихте могли да се сдобиете с Комплект - Лак, Грунд и Четка за тебеширена боя - tebeshirboia на разумна цена.
Подходяща ли е tebeshirboia за подови плочки, кухненски плочки?


Да, разбира се. Повърхностите се почистват и обезмасляват предварително старателно. След нанасяне и изсъхване на tebeshirboia за оптимални резултати препоръчваме запечатване с лак (при под - яхтен лак). При нас може да откриете шаблони с прекрасни форми за работа с тебеширена боя - tebeshirboia и постигане на професионални резултати.
Подходяща ли е tebeshirboia за МДФ, ПДЧ, стари секции и мебели?


Да, изключително подходяща е. Предварителното почистване на повърхностите за осигуряване на оптимални резултати.
Къде мога да видя цветовете на палитрата и готови проекти с tebeshirboia?


tebeshirboia се предлагам само онлайн. В нашата facebook страница тук: https://www.facebook.com/media/set?vanity=tebeshirboia&set=a.931575023945587 ще откриете повече от 600 приказни снимки с ваши прекрасни проекти на наши клиенти, множество от които са Арт Студиа, забележителни творци, талантливи и креативни хора. Не е задължително да имате facebook профил за да достъпите нашият албум. Копирайте линка по-горе в браузъра си за да се насладите на невероятните творения с tebeshirboia.
Трябва ли да грундирам преди tebeshirboia?


Единственият път, когато грундът е от полза e когато настъпи "теч" при обработване на повърхности от старо дърво. Това може да се случи при дървени повърхности, ако естественият танин на дървото започне да се показва през лек слой боя под формата на жълти петна. За оптимални резултати препоръчваме нашият Грунд за тебеширена боя - tebeshirboia, който се прилага при такива и подобни случай, както и преди да нанесете tebeshirboia върху стари дървени повърхности. Също така от нас бихте могли да се сдобиете с Комплект - Лак, Грунд и Четка за тебеширена боя - tebeshirboia на разумна цена.
Мога ли да използвам tebeshirboia върху боядисана с друга боя повърхност?


Да, разбира се. Може да нанесете tebeshirboia върху ВСЕКИ тип боя. Не се изисква предварително шкурене, освен ако не е необходимо изглаждане на предишната боя или тя е била запечатана с много лъскав покривен слой, който се нуждае от матиране с шкурка.
Нуждая ли се от специална четка за tebeshirboia?


Не. Въпреки това, предвид характера на тебеширената боя, за постигане на оптимални резултати препоръчваме нашата специална кръгла четка за tebeshirboia. Също така от нас бихте могли да се сдобиете с Комплект - Лак, Грунд и Четка за тебеширена боя - tebeshirboia на разумна цена.
Мога ли да използвам валяк за боядисване с tebeshirboia?


Да. Имайте предвид, че валяка попива много повече боя от четката. Въпреки това обаче, ако боядисвате по-големи повърхности като гардероби, чела на спални и подобни, използването на валяк е препоръчително. За постигане на оптимални резултати препоръчваме нашият комплект - Валяк, Четка за отсичане и Ваничка за тебеширена боя - tebeshirboia на разумна цена.
Колко слоя tebeshirboia трябва да нанеса за пълно покритие?


За пълно покритие и професионален завършек обикновено са необходими 2 до 3 тънки слоя, без значение от цвета на повърхността преди боята. Независимо дали искате да получите състарен вид на парчето или не, препоръчване заглаждането на боята с шкурка след като изсъхне напълно, а за професионални резултати пришкурване и заглаждане на боята между всеки слой.
Защо при боядисване получавам следи от четката?


Ако получавате и виждате следи от четката, може да е толкова просто, колкото боята ви да се нуждае от разреждане с малко вода, така че да не е толкова гъста. По-добри резултати ще бъдат постигнати с няколко тънки слоя, а не с един дебел слой tebeshirboia. Това важи и за Лака за тебеширена боя, който предлагаме. За оптимални и професионални резултати препоръчваме заглаждане на tebeshirboia с шкурка след пълното и изсъхване, както и между всеки слой боя.
Трябва ли да шкуря между всеки слой  tebeshirboia или само след последния?


За да се получи гладко професионално покритие, препоръчваме шкурене след всеки слой с фина шкурка и след последния слой боядисване с tebeshirboia. Все пак зависи от вас. Някои хора предпочитат повече текстура. Просто изцяло зависи от крайният резултат, който искате да постигнете.
Мога ли да боядисам кухненските шкафове с tebeshirboia?


Да, разбира се. С tebeshirboiа бихте могли да постигнете забележителни резултати и цялостно преобразяване на кухнята си на разумна цена. За постигане на оптимални резултати препоръчваме запечатване на боята след пълното и изсъхване с нашият Лак за тебеширена боя - tebeshirboia - мат.
Работи ли tebeshirboia за външни градински мебели?


tebeshirboia дори работи на открито! Особено добра е за тухли, бетон, камък и теракота - и няма нужда да се лакира, ако е положена на вертикална повърхност. Върху хоризонтални повърхности и градински мебели използвайте нашият Лак за тебеширена боя - tebeshirboia - мат. tebeshirboia ще избледнее на силно слънце и ще остарее грациозно, ако не е запечатана с Лак. tebeshirboia не се препоръчва за тиково дърво или други маслени дървета. Винаги тествайте, ако се съмнявате!